RSS

,, Prin elogierea femeii mestesugarul Adam devine nemuritor.’’

30 sept.

Eternitatea , nu e doar un cuvint , ea reprezinta tot , trecutul , prezentul si viitorul . E cea mai cuprinzatoare realitate din cite exista , pentru ca din eternitate s-au nascut toate celelalte … ea raminind un izvor infinit si nedefinit . O putem asocia cu viata fiind ambele atit de mult dorite de toti muritorii.E bine sa cunosti pentru ce ai fost creat posibil ar aparea mai putin dorinta de-a fi si de-a ramine nemuritor . Dar ce se intimpla atunci cind nu esti creat ‘’nici ceresc , nici pamintesc , nici creator nici nemuritor ci tu fiind un mestesugar liber si independent fata de tine insuti ?” In acest caz totul este mult mai simplu si inedit fiind mestesugar ,, iti poti da acea forma pe care ti-o vei fi ales .” Probabil multi si-ar fi dorit sa se nasca mestesugari , pentru a putea devein pamintesti si nemuritori dar alesii Domnului sunt putini .Adam este unul dintre cei putini si eterni iar Manole este unul dintre cei multi care s-a luptat pentru a fi etern. Nimic nu-l impiedica pe cel ce traieste pe pamint sa devina asa cum isi doreste importantaeste dorinta de-a fi si de-a ramine cit mai mult in eternitate, iar pentru ca sa ajungi la un asemenea apogee trebuie sa iubesti oamenii si ceea ce faci in masura incalculabilului si alienabilului.

Dragostea pentru oameni si creatie este una cadou pe care Dumnezeu la dat o data cu crearea noastra. Cind Dumnezeu i-a insuflat lui Adam “suflarea de viata” i-a insuflat si dragostea , pentru ca doar ea este vesnica si nu depinde de timp . Dragostea nu consta in faptul nu ca noi am iubit pe Dumnezeu pentru ca ne este tata , ci in faptul ca el ne-a iubit pe noi , si-a trimis pe Fiul Sau ca Jertfa de ispasire pentru pacatele noastre . Dumnezeu a dat pe Fiul Sau s-a sufere pentru noi ca sa capatam mintuirea . Acesta a fost un act al caracterului Lui Dumnezeu care este dragostea. El nu a masurat pretul care trebuie sa-l plateasca pentru salvarea omenirii. Asemeni lui a procedat si Manole a daruit totul pentru creatiea sa, zidind-o pe Ana si pruncul sau el a devenit etern prin fapta sa .Observam aceeasi ordine de idei si in Biblie cartea tuturor cartilor si operelor .Dumnezeu si-a jertfit fiul , Manole sotia si copilul pentru a salva ceea ce iubesc mai mult decit orice – arta frumosului. De fiecare data nimic nu s-a putut crea fara ca femeia sa fie cel mai important element al creatiei.Mama lui Isus este Maria din Nazaret o fiinta care a semanat dragostea printer oameni prin fiul sau Isus astfel dind viata si eternitatii. Ana este si ea o fiinta nevinovata si absolut pura care datorita divinitatii sale si prin jertfirea de sine putea sa opreasca surparea zidurilor si contemplarea dragostei fata de Dumnezeu ce este slavit anume in manastiri si biserici.

Totusi cele mai importante personaje ale eternitatii si-a vietii ramine a fi Adam si Eva . Iar nemurirea lui Adam a fost asigurata de dragostea Evei care i-a demonsrat ca vesnicia traieste prin oameni si credinta. Si chiar daca femeile nu intotdeauna actioneaza rational dupa conceptiile imaginate de catre jumatatea lor , ele sunt stimuli care te fac sa iubesti cu adevarat , sa daruiesti totul pentru frumos.

Eva este numele general al tuturor femeilor , iar Adam e un nume colectiv , pentru tot neamul omenesc.

Numele de Eva semnifica viata , iar Adam a chemat numele femeii sale asa , fiindca este mama tuturor celor vii.

Viata vesnica fiind dragostea pe care i-a daruit-o Eva, la facut pe Adam un nemuritor spre idealul caruia e bine sa tindem…

Reclame
 
Scrie un comentariu

Scris de pe septembrie 30, 2008 în Comentarii

 

Etichete: , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: